Egymillió dollárra perli helyi Ford-márkakereskedőjét az az amerikai vízvezeték-szerelő, akinek a kisteherautója az ISIS kötelékében folytatja pályafutását – az eredeti matricázással együtt.

Mark Oberholtzer pontosan egy évvel ezelőtt riasztó telefonhívást kapott: riporterek keresték, akik tudni szerették volna, hogy miért támogatja az iszlám állam szélsőségeseit. Mint kiderült, autója felbukkant az ISIS egyik felvételen: légelhárító üteget szereltek rá, ajtaján pedig ott virított nem csak a cég neve, de a telefonszáma is.

Eladnád a céges autót? Ezt a hibát ne kövesd el! 2 Az autót 2013 decemberében számíttatták be egy új generációs Ford F-150-be egy houstoni márkakereskedésben. Megkérdezték a kereskedőt, hogy lekaparják-e a fóliázást, ám az azt mondta, azzal csak megsértenék a fényezést, majd ő elintézi. A jelek szerint ez elmaradt, viszont a kocsit megvette egy törökországi ügyfél, így került végül az iszlám hadsereg kezébe.

Oberholtzer azóta több ezer fenyegető levelet, telefonhívást kapott, az FBI azt tanácsolta neki, hogy próbálja megvédeni saját magát. Azóta éjjel-nappal fegyvert hord magánál. A vállalkozása is megérezte az ügyet, régi ügyfelei ugyan nem pártoltak el tőle, de azóta igen nehezen kap új megbízásokat.

Az 53 éves szakember múlt szerdán egymillió dollárra perelte a Ford márkakereskedést.

“Nemrég összefutottam egy volt kollégámmal. Azt kérdezte, mostanában adtam-e el autót Szíriába. Azt hitte, vicces, pedig nagyon nem az” – mondta a kétségbeesett férfi.