Futóverseny miatt vasárnap forgalomkorlátozás várható Budapest belvárosában, módosul a 2-es villamos, a 83-as trolibusz, továbbá a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése is – tájékoztatott  Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint vasárnap kora délután tartják a Mikulásfutás elnevezésű versenyt, amelynek útvonala: Sóház utca, Fővám tér, Váci utca, Irányi utca, Március 15. tér, Petőfi téri lehajtó, Jane Haining rakpart, pesti alsó rakpart, Salkaházi Sára rakpart, Fővám tér.

A verseny miatt lezárják a közúti forgalom elől a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 8 és 18 óra között, valamint időszakosan a Vámház körutat a Fővám térnél, az Irányi utcát, a pesti alsó rakpartot a Március 15. térnél, a Petőfi teret, valamint a rakpartot a Csarnok tér és az Eötvös tér között. A Mikulásnak öltözött futók 2,7 kilométeres távot tesznek meg.

A BKK arra figyelmeztette a közlekedőket, hogy a lezárások közelében torlódás alakulhat ki. Ám tekintve, hogy sokan indulnak ilyenkor a karácsonyi készülődés miatt vásárolni, a szokásosnál is nagyobb hatása lehet egy ilyen korlátozásnak.