Közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a tatabányai rendőrség egy 21 éves tatai férfival szemben, aki június 22-én este okozott személyi sérüléssel járó közúti balesetet a Tatát Környével összekötő úton. B. R. a barátja által vezetett autóval ütközött frontálisan.


A gyanúsított barátját akarta megtréfálni aznap. Műszaki hibát színlelve félreállt a Tata és Környe közötti útra, majd odahívta segítségül ismerősét. A férfi a sötétben nem vette észre a veszteglő autóst, így elhajtott mellette. B. R. ekkor felhívta barátját telefonon, jelezve a figyelmetlenségét.

Az ismerős visszafordult, miközben a gyanúsított is elindult irányába. A találkozó rosszul végeződött, mert a gyanúsított a záróvonalat szándékosan átlépve nekiütközött a barátja által vezetett járműnek, amelynek során mind a járművezetők, mind utasaik megsérültek.

Gyanúsítotti kihallgatásán B. R. elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta a rendőröknek, hogy meg akarta tréfálni a barátját, nem akart balesetet okozni, és megbánta, amit tett. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség november 30-án befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

Olvasta? Fejenként százezreket fizet vissza az állam!