A Bridgestone kifejlesztett egy olyan gumiabroncsot, amely természetes gumi összetevőit 100%-ban guayule-ből, egy száraz területeken honos sivatagi cserjéből nyerte. Ez az innováció segíthet, hoyg a márka elérje célját, hogy  2050-re minden általa gyártott gumiabroncs fenntarthatóan előállított alapanyagból készüljön.

Nem a Bridgestone az egyetlen, amely új forrást keres a kaucsuk helyett, a többi abroncsgyártó is hasonló projekteken dolgozik, de az autózás egyéb területein is zajlik az újítás: készült már üzemanyag algából, illetve autók műanyagjaihoz használtak már alapanyagként füvet, fát.

Bokorból lehet a jövő autógumija 2 A guayule cserje főként az Egyesült Államok délnyugati államaiban és Mexikóban nő, és a belőle készült természetes gumi hasonlít egyes kaucsukfából kitermelt természetes, növényi eredetű alapanyagra, de különbség, hogy nem trópusi, hanem száraz területeken nő.

A változtatást az is indokolja, hogy Kínában és Indiában a populáció bővülése drámai hatást gyakorol a motorizációra. Kína világelső lesz 2015-ben az üzembe helyezett új autók számában, ami  elérheti a 20 millió darabot. A kaucsuk kínálatát nagyban befolyásolja azonban kaucsukforrások lelőhelyeire jellemző szélsőséges időjárási viszonyok, illetve a tőzsdei spekuláció is. Ezért  keresi már a Bridgestone is évek óta a természetes gumi alternatíváját.