Egyelőre csupán pletykák keringenek arról az autóról, amely már márciusban a Bugatti Veyron nyomdokaiba léphet. A minden bizonnyal Chiron néven érkező szupersport-túrakupé a Veyron evolúciójának tekinthető, hasonló formavilággal, és továbbfejlesztett motorral: a nyolcliteres, W16-os turbómotor a hírek szerint 1500 lóerős, 1500 Nm nyomatékú lehet, kivéve, ha egy hibrid komponenst is ráakasztanak, mert akkor ki tudja, mire lesz képes a szörny.

A becsült menetdinamikai adatok rémisztőek. A motor 2,3 másodperc alatt hajítja százra a lapos luxusautót, 15 másodperc csupán a sprint 300 km/órára, a végsebesség pedig elérheti a 450 km/órát (a műszert állítólag 500-ig skálázták, ami ha igaz, frenetikus reakciót fog kiváltani minden autóskártya-gyűjtő kisfiúból és kislányból).

Az arabok már ismerik a nagy titkot 2 Miközben az átlagos halandók számára mindez ugyanúgy csak spekuláció, mint a 420 mm-es féktárcsákról, a 15 darab hűtőről vagy az 500 darabos szériáról szóló hírek, úgy tűnik, a potenciális vásárlók már jóval előrébb járnak a tájékozódásban: a dubaji St Regis szállodában állítólag exkluzív előzetes prezentációt tartottak a gyár emberei. Ez egyébként így helyes, nem szabad kételyek között hagyni azokat a szerencséseket, akiknek nem okoz gondot kiperkálni az autó árát, amit durván 2,5 millió euróra saccolunk.

Képeinken a Bugatti Vision Gran Turismo látható