Több mint ötven évvel a dallasi merénylet után a kikiáltási árat jóval meghaladó összegért, 100 ezer dollárért (29,2 millió forint) árverezték el egy szombati dallasi aukción a John F. Kennedy volt amerikai elnököt szállító limuzin rendszámtábláit.

Kennedyt 1963. november 22-én nyitott gépkocsijában utazva lőtték agyon. Az elnöki limuzint ezután egy cincinnati javítóműhelybe szállították. A rendszámtáblát leszerelték, valaki a szemétbe hajította. A műhely tulajdonosa megkérdezte, elteheti-e emlékbe. Családja azóta őrizte az ereklyét, amelyet most az egykori cégtulajdonos lánya bocsátott áruba.

30 millió a lelőtt Kennedy rendszámtábláiért 2 Az eleinte a könyvespolcon, két könyv között, majd egy asztalfiókban őrzött rendszámtáblák csaknem tökéletes állapotban maradtak fenn. A Heritage Auctions aukciósház szerint egy Kennedy-relikviákra szakosodott, névtelenséget kérő “csúcsgyűjtő” vásárolta meg a tárgyakat.

30 millió a lelőtt Kennedy rendszámtábláiért 3
A Kennedyt szállító 1961-es Lincoln Continentalt a gyilkosság után tovább használta a titkosszolgálat. Felújították, átalakították golyóálló lemezeket kapott, az eredeti kék színe helyett feketére festették és további 13 évig szolgálta az USA következő elnökeit. Nem véletlen, hogy megtartották, hiszen az autó a kor egyik legkomolyabb járműve volt, amelyért 200 000 dollárt fizetett akkor az amerikai kormányzat a Fordnak az egyedileg megépített kocsiért. 7,0 literes 350 lóerős motor mozgatta és telefon is volt benne már akkor.