Néhány hét leforgása alatt két hiba miatt is visszarendeli eladott autóit a Mazda a szervizekbe – igaz, nem ugyanazokon a piacokon.

Az üzemanyag-ellátó rendszer meghibásodása 14 270 darab, az elmúlt 12 hónap során gyártott Mazda 3-ast érint Észak-Amerikában. A gyár tájékoztatása szerint egy meghibásodott zárószelep miatt benzin folyhat az üzemanyagtartály szénszűrővel zárt szellőzőrendszerébe, ami extrém esetben üzemanyag-szivárgást eredményezhet. A szervizben ellenőrzik a potenciálisan érintett autókat, és amennyiben hibát észlelnek, a teljes tartályt és a szénszűrőt is kicserélik.

Ennél nagyobb a baj Tokióban, ahol összesen 923 672 meghibásodást gyanítanak. A gyártási hibás indítómotor miatt eddig 13 autó gyulladt ki a szigetországban, személyi sérülés nem történt. Összesen 21 típusnál fordulhat elő a probléma.

Az indítómotor hibájával még Európában is találkozhatunk, ugyanis az érintett típusok között számos öregebb, világszerte forgalmazott modell is szerepel, így elképzelhető, hogy mifelénk is futnak tűzveszélyes indítómotorral szerelt Mazdák, erről azonban még nincsenek pontos adatok.