Ha nem látjuk, el sem hisszük, ami a franciaországi Leucate városában történt: egy rendőrautó egy kétsávos úton maga előtt tolt egy mozgássérült járművet, benne annak sofőrjével. A videó önmagában is bizarr, ám ami utána következett, az végképp kiveri a biztosítékot.

Les dépanneurs en folie… A Barcar?s !!!

Posted by Vidéo délire on Monday, September 7, 2015

A film felkerült az internetre, ahol instant sláger lett, rengetegen lájkolták. Nem volt azonban köztük a helyi rendőrfőnök, aki fegyelmi eljárást indított az ügyben érintett kollégái ellen.

“Ezek a rendőrök tevékenyen megszegték a Kresz előírásait, felelőtlenül viselkedtek, és ezzel hiteltelenné tették az egész rendőri szakmát és testületet a közvélemény szemében. Ez a fajta magatartás nem összeegyeztethető a rendőröktől elvárt professzionális, példamutató hozzáállással.”

Ehhez képest szegény rendőröknek nem nagyon volt választási lehetősége, és ezt még a város vezetősége is elismeri. A mozgássérült robogó ugyanis az út kellős közepén robbant le. A járgány nem fért volna be a csomagtartóba, a sofőr viszont nem volt hajlandó ott hagyni azt az út szélén, abba pedig végképp nem egyezett bele, hogy a rendőrök az ő költségére szerelőt hívjanak a mopedhez.

Úgy tudni, maga a mozgássérült férfi javasolta a rendőröknek, hogy tolják őt le az útról.

“Apám eléggé makacs ember. Ha a rendőrök nem oldják meg ilyen rugalmasan a helyzetet, még ma is ott lenne, és alighanem elgázolták volna. Végső soron megmentették az életét, hálával és köszönettel tartozunk nekik.” – kommentálta az esetet a mopedet vezető férfi lánya.