A fesztivál idén az amerikai autók mellett Elvis Presley emléke előtt tiszteleg születésének 80. évfordulója alkalmából. A többfelvonásos koncerten a Flying Times zenekar tagjai keltik életre Elvis örökségének egy-egy korszakát.
A bikarodeós Európa-bajnokság versenyzőinek nyolc másodpercet kötelező a bika hátán tölteniük, majd sikeres földre érkezéssel kell zárni a mutatványt. A versenyfutamok között vadnyugati bemutatókkal és a hazai westernlovaglást felvonultató műsorszámokkal szórakoztatják a közönséget.
Európa számos országából 1500 amerikai autó érkezik a találkozóra, amely a kontinens egyik legnagyobb amerikaiautós rendezvénye. A résztvevőknek érdemes lesz benevezni egy-egy versenybe, hiszen több kategóriában is díjazzák majd a járműveket. Díjat kap a leghosszabb autó, a legszebb motortér, a leghangosabb kipufogó, a legszebb restaurálás, a legszebb sportkocsi és busz.
Az amerikaiautós fesztiválok kihagyhatatlan műsorszáma a Big Foot show, amikor a traktorméretű gumikkal felszerelt kisteherautó egyszerre két kisebb, jellemzően japán gyártmányú kocsit lapít az aszfaltba.