Johanna Quandt kiemelkedő szerepet töltött be a BMW történetében, állandó támogatásáról biztosítva a vállalatcsoportot. Herbert Quandt 1982-es halálát követően gyermekei, Stefan Quandt és Susanne Klatten oldalán vitte tovább férje örökségét, és a nehéz idők ellenére is kitartóan dolgozott a BMW-ért. Ja igen, aki esetleg nem lenne képben, a Quandt család birtokolja a BMW 47%-át.
Egyes amerikai források szerint vagyona elérte a 11,5 milliárd dollárt (inkább ne váltsuk át forintba), ezzel pedig Németország nyolcadik leggazdagabb embere volt.
Johanna Quandt 1982 és 1997 között a BMW AG felügyelőbizottságának aktív tagja volt, aki 1986 és 1997 között a bizottság elnökhelyettesi feladatait is ellátta. Munkája során befolyását, megjelenéseit és erőforrásait is időről időre a társadalom szolgálatába állította. 
“Nyitottságával és meleg szívével Johanna Quandt rendre lenyűgözte a kollégáit, mindenkihez volt egy kedves szava. Egyenes ember volt. A felügyelőbizottság elnökhelyetteseként hosszú éveken át kivette a részét a BMW fejlődéséből” – fogalmazott Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelőbizottságának elnöke.
Harald Krüger, a vállalatcsoport igazgatótanácsának elnöke szintén tisztelettel adózott Johanna Quandt munkája előtt: “Johanna Quandt több mint 50 éven át dolgozott a BMW Group nevében, rajongással és szenvedéllyel. Állandó támogatásáról biztosította a vállalatot.” 
“Johanna Quandt az évek során teljes szívéből támogatta az Üzemi Tanács és a részvényesek közötti erős együttműködést. Nyitott ember és kivételesen megértő partner volt, aki az esetlegesen súrlódó érdekek ellenére is mindvégig két lábbal járt a földön, és a nehéz időkben is kedves és jószívű tudott maradni” – mondta Manfred Schoch, a BMW Üzemi Tanácsának elnöke.
Johanna Quandt  89 éves korában hunyt el.