A piac nem igazán kényezteti el azokat a vevőket, akik izmos kabrióra vágynak. A Mini JCW Cabriolet nyilvánvaló és igen vonzó lehetőség számukra.

A nyár a prototípusok számára is nyár, így a Mini legsportosabb változatának vászontetős kiadása is ledobta a felsőjét. A modell csak a következő kabriószezonra lesz kész, de már most csaknem álcázatlanul rója tesztköreit Németországban.

Az autó alapjai megegyeznek a John Cooper Works csúcsmodellel: 231 lóerős, kétliteres turbómotor, elsőkerékhajtás, hatfokozatú kézi vagy automatikus sebességváltó várja a gázparancsokat.

A fémtetős verzió a manuális váltóval 6,3, az automatával 6,1 másodperc alatt gyorsul százra, várhatóan a kabrió sem lassul többet 2-3 tizednél; a 246 km/óra végsebesség várható 235-240 köré csökken, ám nyitott tetővel még ez is sok lesz a jóból.

A JCW optikai kiegészítői ha lehet, még jobban mutatnak a tetejétől megfosztott karosszérián; a masszív légbeömlőktől a vaskos küszöbökön át a dupla kipufogóig. A 18 colos felnik öblében Brembo fékek dolgoznak.

A vászontetőt ugyanúgy villanymotor mozgatja, mint az elődnél; az utastérben új kagylóülések, acél pedálok, sportos részletek várják az utasokat; a futómű várhatóan ugyanaz a feszes, felárért adaptív rendszer lesz, mint amit a kupénál megismertünk.