A hollandiai Maastrichtból indult útjára, és tart a környező országokon át Közép-, majd Kelet-Európa felé az a 190 lóerős A6 2.0 TDI Ultra típusú szedán, amelynek utasai új Guinness-rekordot szeretnének felállítani: egyetlen tankolással szeretnének minél több országot érinteni.

A Brit Autóklub és az Audi által közösen kidolgozott rekordkísérletben teljesen gyári állapotában vesz részt a 4,2 liter alatti hivatalos átlagfogyasztású limuzin. A 190 lóerős, takarékos hangolású dízelmotort egy 73 literes üzemanyagtartály táplálja, így a két pilóta – Andrew Frankel autós újságíró és Rebecca Jackson autóversenyzőnő – reményei szerint több mint 1600 kilométert tudnak majd megtenni anélkül, hogy tankolniuk kellene.

Az útvonalat gondosan megtervezték, hogy lehetőség szerint elkerüljék a hegyi és városi szakaszokat; a két pilóta gyakorlatilag megállás nélkül fog vezetni, minimalizálva az energiaveszteségeket.

A legutóbbi Guinness fogyasztási rekord, amiről beszámoltunk, 2152 kilométer volt egyetlen tankolással; ezt azonban zárt körpályán érték el.