A Maserati még 2011-ben mutatta be Kubang tanulmányautóját, pontosabban annak második generációját, hiszen 2003-ban már volt egy azonos nevű, ám sikertelen koncepció. A kissé pufók orrkialakítás akkor releváns volt, mostanra viszont átalakult a márka arculata, így a szériagyártású változat, a Levante már egészen máshogy fog kinézni.

Miközben az oldalfal vonalvezetése nagyjából stimmel, a fényszórók keskenyebbek és harciasabbak lesznek, a hűtőmaszk pedig jóval mélyebb. Egy kiegészítő reflektorpár is megjelent a homlokfalon; ahhoz kissé magasan van, hogy ködfény legyen, így feltételezhetően az alap világítási funkciók extravagáns megosztásáról van szó. Persze majd meglátjuk.

Így fog kinézni a Maserati szabadidőjárműve 2
Mindez az illetékes szabadalmi hivatalhoz a napokban beadott rajzokból derült ki, amelyekkel a Maserati levédette a Levante formáját. Ezeken látszik, hogy a far kialakítása is átlényegült, a lámpatestek íve megfordult, és az eddig kissé audis rajzolat egy BMW-Infiniti hibrid dizájnnak adta át a helyét.

A Levante várhatóan jövő januárban mutatkozik be végleges valójában. V6-os és V8-as benzinmotorjai 350-560 lóerő teljesítményűek lesznek, a dízel több lépcsőben, 250-340 LE-s kivitelben lesz elérhető.

Így fog kinézni a Maserati szabadidőjárműve 3