Nem sok kereskedés van az országban, amelyek garanciával kínálnak használt autót, de a Weltauto pont ezen kevesek közzé tartozik, ráadásul akár 12 hónap vagy 30 ezer kilométer is lehet a garancia, így ha náluk vásárol az ember, megkímélheti magát a felesleges gyomoridegtől. Azt hiszem, ez szól leginkább amellett, hogy jó alaposan nézzünk szét itthon, mielőtt kivándorolnánk külföldre használt autót keresgélni.
10 dolog, amit eddig lehet, hogy nem tudtál a Weltautóról

1.- Az addig oké, hogy 12 hónap vagy 30 ezer kilométer a garancia, de mi van, ha mégsem tetszik az autó? Semmi gond, a Weltauto lehetőséget biztosít rá, hogy átcseréld az előzőleg megvásárolt autót, a kereskedő által kínált más, egyenértékű vagy drágább gépkocsira. A visszavitt járműnek az átvételkori állapotban kell lennie, leszámítva a megtett kilométerekből adódó természetes kopást.

Miért vennél használt autó a Weltautotól? Miért ne? 2
2.- Lerobbantál? Semmi gond. A Mobilitásgaranciával Magyarország és Európa területén belül gyors segítségre számíthatsz váratlan helyzetekben, például műszaki meghibásodás vagy baleset esetén. Utóbbinál díjmentes autószállítást, előző esetben a javítás idejére bérautót, szállásköltséget, alkatrész-utánküldést biztosít, szállás-, valamint szükség esetén hazautazási és kiutazási költséget térít a Weltauto.

3.- Magyarországon 23 Weltauto partner és 33 szerződéses partner várja a használt autók iránt érdeklődőket.

4.- Országszerte a jelenlegi lista alapján összesen 936 használt autót árul a cég, ebből 553 garanciális.
5.- Főként Škoda, Volkswagen, SEAT, Audi és Porsche modellek közül válogathatunk, de akad néhány darab szinte az össze márka palettájáról, ezért érdemes szétnézni a keresőben.

Miért vennél használt autó a Weltautotól? Miért ne? 3
6.- A partnerek felvásárlás után minden gépjárművet részletesen kidolgozott ellenőrzőlista alapján vizsgálnak át, a jármű csak ezt követően kaphatja meg a Weltauto minőségtanúsítványt.
Műszaki berendezések ellenőrzése és átvizsgálása
– Folyadékszintek ellenőrzése
– Fékberendezés átvizsgálása
– Futómű átvizsgálása
– Erőátvitel átvizsgálása
– Kipufogó rendszer átvizsgálása
– Gumiabroncsok átvizsgálása
– Ablaktörlők ellenőrzése
– Világító berendezések ellenőrzése
Karosszéria/Fényezés
-Karcok, horpadások kijavítása
Biztonsági berendezések 
– Biztonsági övek átvizsgálása
– Légzsákok aktiválása
Felkészítés/Tisztítás
– Külső mosás
– Belső takarítás
Próbaút
– A tesztmester próbautat tesz a járművel
7.- Természetesen van autóbeszámítás is. Jelenlegi járművedet piacképes áron beszámítják az általad választott használt autó vételárába. Ráadásul így minden további teendőtől is mentesülsz, hiszen nem kell a továbbértékesítéssel, szavatossággal vagy a szükséges javításokkal foglalkoznod.

Ezt el lehet felejteni

Ezt el lehet felejteni

8.- Eredeti tartozékok.  A Das Weltauto márkanév alatt értékesített használt autót adott felszereltséggel lehet megvásárolni. De aki szeretné a lehető legjobban igényeihez igazítani autóját, mind optikailag, mind használhatóság szempontjából, azzal sincs gond. A kereskedő partnerek segítenek ebben, kérésére be tudják szerezni az elképzelt tartozékokat és kiegészítőket.

9.- Van próbaút? Naná, hogy van, csak előre kell egyeztetni az időpontot.

10.- A legfontosabb: ide kattintva tudsz böngészni a Weltauto kínálatában, a heti akciót pedig itt találod.