Vádemelést javasol a rendőrség annak a külföldi autósnak az ügyében, aki relatív gyorshajtás és ittas vezetés miatt a vasúti pályára csapódott és fennakadt a síneken – ezt szombaton közölte a rendőrség, a több mint fél éve történt ügy nyomán.

A vizsgálat megállapította, hogy a dél-koreai állampolgár 2014. október 26-án 0 óra 27 perckor autójával az 1. számú főút felől Ikrény irányába közlekedett. A 31 éves férfi nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette a Chevrolet Evandát (igazi patrióta, hiszen ez koreai gyártmány- bővebben) és a vasúti átjáró párától nedves csúszásgátló fedlapjáról a vasúti pályára csapódott.

A nap képe – fennakadt a síneken az autó 2 Akciója eredményeként a vasúti forgalom másfél óráig állt, hét szerelvényt le kellett állítani. Az elakadt gépkocsit daruval emelték le a sínekről.

A sofőrrel szemben ittasság gyanúja merült fel, vezetői engedélyét a rendőrök elvették és mintavételre előállították. A vér- és vizeletminta alapján megállapították, hogy ittas volt.

A Győri Rendőrkapitányság a 31 éves gépkocsivezető ellen vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.