Tizenöt fegyveres kirabolt szerdára virradó éjjel két ékszerszállító furgont a Párizs felé vezető A6-os autópálya egyik útdíjkapujánál, kétszáz kilométerre a fővárostól.

Az álarcot viselő támadók elmenekültek a 9 millió euró (2,75 milliárd forint) értékűre becsült zsákmánnyal. A támadásban senki sem sérült meg. A gyanúsítottakat nagy erőkkel keresi a rendőrség, több autót is átkutattak a környéken.

A jelentős biztosítással közlekedő ékszerszállító járműveket valamivel éjfél után támadták meg a fegyveresek az A6-os autópálya Párizstól Lyon felé vezető szakaszán, Avallon település magasságában. Az RTL rádió értesülése szerint a rablókommandó tagjai négy golyóálló gépkocsival menekültek el a helyszínről.

A kiégett ékszerszállító furgonokat hajnalban találták meg az autópálya egyik lehajtója közelében. A rendőrség szerint az elkövetők a szervezetett bűnözéshez tartozhatnak, jól informáltak voltak és a támadást professzionális módon hajtották végre. Négy gépkocsival leszorították a két ékszerszállító furgont az útról, a sofőröket könnygázzal lefújták, majd a furgonokkal együtt elhajtottak, s azokat távolabb ürítették ki. Az egész akciót nagyon gyorsan és precízen hajtották végre, egy lövés sem dördült el. 

Franciaországban 2009 óta nem történt ilyen jelentős támadás páncélozott jármű ellen. Akkor egy pénzszállító furgon sofőrje a rábízott 11,5 millió euróval egyszerűen eltűnt Lyonban, amíg a két kollegája rövid időre magára hagyta. A sofőr később feladta magát a rendőrségen, négy év börtönbüntetésre ítélték.