A McDonnell házaspár boldog volt, hogy kisunokájuk, a 21 éves Taylor felhívta őket. Hosszasan elbeszélgettek a lány új munkájáról, a családról, aztán egyszer csak egy sikoltást hallottak, és megszakadt a vonal.
Betegre aggódták magukat, hogy valami baja történt a nőnek – pedig nem miatta, hanem amiatt az idős pár miatt kellett volna aggódniuk, akiket a vezetés közben csevegő lány halálra gázolt az 1500 lelkes apró walesi faluban, Ponthirben.
A 86 éves Denis Drew a brit légierő egykori pilótájaként aligha hihette, hogy életét nem egy légvédelmi rakéta vagy hajtóműhiba, hanem egy babakék városi kisautó fogja kioltani. Felesége, a szintén 86 éves Joyce Alzheimer-kórban szenvedett. 54 éve voltak házasok.
A gázoló fodrászlány azt állította a rendőrségnek, hogy nem menet közben hívta fel nagyszüleit, a mobiltelefon-szolgáltatótól kapott adatok azonban nem támasztották alá állítását.
Súlyosbító körülmény, hogy a 2013 novemberi, halálos baleset során papucsban vezette autóját, illetve a húszperces út során nagyszülein kívül legalább két másik embert is felhívott.
A szemtanúk elmondták, hogy a gázolást követően mindkét idős áldozat eszméleténél volt. A férfi folyamatosan azt kérdezgette, hogy van a felesége. Mindketten kórházba szállítást követően vesztették életüket.
A tárgyalás folytatódik.