Frissítés: 07:30

A 2-es számú főút 42-es kilométerszelvényétől a 47-es kilométerszelvényig az út karbantartása és síkosságmentesítésének idejére a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek nem közlekedhetnek.
A 83-as számú főút Városlőd és Pápa közötti szakaszán megszűnt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmának korlátozása.

Frissítés: 21:50

Az intenzív havazás miatt Pest megyében több útszakasz csúszóssá vált. A hóeltakarítás és a síkosságmentesítés idejére lezárták a 1102. számú út Budakeszi és Páty közötti szakaszát.
Több jármű, köztük 9 autóbusz is elakadt még korábban a Budakeszi és Páty közötti útszakaszon. Észlelőnk elmondása szerint csaknem 2 és fél, 3 órás veszteglés után jutott csak haza Pátyra a fővárosból.
Bár van néhány vonat, amely késik, eddig láthatóan nem okozott komoly fennakadást a vasúti közlekedésben a havazás. A síneken robogó szerelvények térképe élőben itt követhető! 

Durván rákezdett a havazás, mutatjuk, hol kell vigyázni 1

Frissítés: 21:00

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek forgalomkorlátozását Győr-Moson-Sopron megyében feloldották.
A 8-as és a 82-es főúton 18 óra 55 perctől a forgalom ismét haladhat mindkét irányba.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság feloldotta a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek forgalomkorlátozását a 8-as és 84-es számú főutak kereszteződésénél Jánosháza térségében. A tehergépjárművek zavartalanul közlekedhetnek tovább Veszprém irányába.

Frissítés: 18:10

Egy nyerges vontató fordult keresztbe és zárja le mindkét forgalmi sávot az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 70-es km közelében. Több kilométeres a torlódás, a Polgárdi csomópontnál érdemes letérni a pályáról. 

Eközben szalagkorlátnak ütközött egy nyerges vontató a 81-es úton Székesfehérvárnál – adta hírül a  Katasztrófavédelem.

Frissítés: 17:30

A havazás miatt körülbelül 30 kamion akadt el a 82-es számú főút 29-es kilométerszelvényénél. A műszaki mentés befejeződött, a forgalom ismét haladhat.
A 8-as számú főúton Fejér megye irányából Pajorkútnál, Vas megye felől a 8-as és a 84-es számú főutak kereszteződésénél nem engedik tovább Veszprém irányába a 7,5 tonnát meghaladó járműveket. A tehergépkocsik vezetőit a rendőrök tájékoztatják a pihenési lehetőségekről.

Frissítés: 17:00

Lezárták a 82-es számú főutat,mivel az intenzív havazás miatt kamionok akadtak el. A teljes útlezárás a műszaki mentés befejezéséig tart.
Az erős havazás miatt körülbelül 30 kamion akadt el a 82-es számú főút 29-es kilométerszelvényénél, Gézaháza térségében. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás van érvényben. A közlekedőket az egyenruhások folyamatosan segítik. 

Frissítés: 16:30

Az intenzív havazás miatt Győr-Moson-Sopron megyében az utak csúszósak, hóátfúvások nehezítik a közlekedést. A 82-es számú főúton a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek Veszprémvarsányig közlekedhetnek. A főúton hóeltakarítási és úttisztítási munkálatokat végeznek.
Ajánlott kerülőutak: a veszprémvarsányi körforgalomnál a Pápa felé közlekedők Gic irányába, a Székesfehérvár felé közlekedők Lázi irányába kerülhetnek. 
A rendőrség kéri a közlekedők türelmét és megértését! Óvatosan, körültekintéssel vezessenek!
A 8-as főutat nekiálltak takarítani, de még vannak hiányosságok. Ajka belterületén az utak meg nincsenek takarítva, az utak és a járdák csúszósak.
Budapesten is havazik, az utak latyakosak, egyelőre nem marad meg nagy mértékben a hó, de a forgalom lelassult, helyenként csak lépésben halad. Mindenki legyen óvatos!

Korábbi események

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatást adott ki, miszerint az intenzív havazásnak köszönhetően csúszós utakra és lassabb haladásra kell számítani a megyében. A jelenlegi állapot szerint tehergépjárművel nehéz az előrejutás az emelkedővel érintett útszakaszokon Vasvár, Sitke, Tömörd térségében.
Lehetőség szerint tele tankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak. Elindulás előtt célszerű megnövekedett menetidővel kalkulálni és javasolt lapátot, valamint takarót is a gépjármű csomagtartójába elhelyezni.
De ha rápillantunk az ország élő időképére, akkor láthatjuk, hogy bizony nem csupán Vas megyét érinti a hóhelyzet.

A havazás képekben

Székesfehérvár

Sitke

Szombathely

Budapest

Videók

Várpalota – Inota
Ez a felvétel a nyugati országrészben készült

Itt az idő!

Csak csendben jegyezném meg, de itt az idő:
Durván rákezdett a havazás, mutatjuk, hol kell vigyázni 2
Durván rákezdett a havazás, mutatjuk, hol kell vigyázni 3
/óvatosan, egymásra vigyázva, lehetőleg elhagyatott utakon vagy üres parkolóban/
Forrás: Police.hu, Időkép.hu
Akarsz látni valamit, ami jobban üt, mint az ipari? Kattints a képre!

Durván rákezdett a havazás, mutatjuk, hol kell vigyázni 4