Frissítés: 2015.01.25. 16:00

Az országban megközelíthetetlen település, járhatatlan út nincs. A megváltozott, de az évszaknak megfelelő időjárás a hóeséssel leginkább érintett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyékben a délelőtt folyamán kisebb-nagyobb fennakadások voltak.

Baleset történt 15 óra 25 perckor a 83-as számú főút, 67-es kilométer szelvényében. A rendelkezésre álló adatok alapján két személygépkocsi ütközött Gyirmót térségében. 
Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. Az egyenruhások a Győr és Tét felől érkezőket egyaránt Győr-Ménfőcsanak városrész irányába terelik. A sérülteket kórházba szállították.

Veszprém megye
– A 77-es főutat Veszprém és Tapolca között, a 82-es főút Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye közötti szakaszát, a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek elől zárta le a rendőrség. A tehergépjárművek vezetőit a rendőrök tájékoztatják a pihenési lehetőségekről.
Komárom-Esztergom megye
– Vasárnap reggel 7 órától az 1. számú főutat a 93. és 94. kilométerszelvény között, valamint a 97. kilométerszelvénynél zárta le a rendőrség.
– Szintén reggel 7 órától a 13. számú főutat Komárom és Kisbér között zárta le a rendőrség.  
 
Győr-Moson-Sopron megyében nincs érvényben forgalomkorlátozás.
Az 1. számú főutat megtisztították a hótól, a rendőrök megnyitották a főutat a 97. kilométerszelvénynél. A 8151. számú utat is megtisztították, így az Ács települést az M1-es autópályával összekötő útszakaszon is lehet közlekedni. A 13. számú főút Komárom és Kisbér között még járhatatlan, ott még szükséges az útszakasz folyamatos takarítása.

Bőven volt munkája a rendőröknek

A délelőtti órákban több gépjármű is árokba csúszott Győr-Moson-Sopron megye különböző útjain. A szolgálatban lévő egyenruhások Csorna és Szilsárkány, Pér és Pannonhalma, valamint Mosonmagyaróvár és Jánossomorja útvonalon segítették az árokba hajtott gépkocsivezetőket és a járművek mentését. 
Lezárják az utakat az ország több pontján 1
Lezárják az utakat az ország több pontján 2
Lezárják az utakat az ország több pontján 3

A délelőtt eseményei

A havazás és az erős szél miatt hiába takarítják az utakat, a helyzet ismét fokozódik a Dunántúlon. A rendőrök Ácsnál lezárták az 1. számú főutat. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a Győr irányába közlekedő járművezetőket, hogy a főút és az alsóbb rendű utak helyett az M1-es autópályán haladjanak úti céljuk felé.
 
Továbbra sem járható a 13. számú főút Komárom és az M1-es autópálya felhajtója közötti szakasza. Ott egy személygépkocsi fordult keresztbe az úttesten, műszaki mentése és az út takarítása még folyamatban van. Hóátfúvás nehezíti a közlekedést a 13. számú főút M1-es autópálya felhajtója és Kisbér közötti szakaszán, valamint a Tatabánya és Környe közötti úton.
A megváltozott időjárási körülmények és a folyamatos hóátfúvások miatt Győr-Moson-Sopron megyében az alábbi útvonalakon forgalomkorlátozás van érvényben:
– A 86-os számú főútvonalon Mosonmagyaróvár és Jánossomorja közötti szakaszon a rendőrök a forgalmat az M1-es autópálya és az 1-es számú főút irányába terelik. Nemrég adta hírül a Police.hu, hogy ezen a szakaszon hat gépjármű csúszott az árokba, illetve fordult keresztbe az úton. Személyi sérülés nem történt. A gépkocsik műszaki mentése és a baleset helyszínelése folyamatban van.
A Csornai Rendőrkapitányság beosztottjai délelőtt 10 óra körüli időben Csorna és Szilsárkány közötti egy árokba hajtott gépkocsit észleltek. Az autó vezető hölgy sírva közölte az egyenruhásokkal, hogy megcsúszott a havas aszfalton és az út menti árokba hajtott. Személyi sérülés nem történt. A járőrök a szolgálati gépkocsi segítségével kihúzták az árokból a bajbajutott autót.

Lezárják az utakat az ország több pontján 4

– Az 1-es számú főútvonalon Gönyű térségében, a Győr irányából Komárom irányába közlekedőket szintén az M1-es autópálya irányába terelik az egyenruhások.
– A 83-as főutat Pápa és Városlőd között, a balesetek és az elakadások elkerülése végett lezárták a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek számára. A tehergépkocsik vezetőit a rendőrök tájékoztatják a pihenési lehetőségekről.
Lezárják az utakat az ország több pontján 5
– Pápán és környékén a viharos erejű szél hótorlaszokat emelt, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs – tájékoztatta a Veszprém megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője vasárnap reggel az MTI-t. A megyében további havazás várható. Pápa és Csót között két, menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el, az utasokat már továbbszállították, a járműveket két erőgéppel vontatják el. Tüskevárnál, a 8-as úton két kisbusz, Zalahaláp és Nyirád között egy kisbusz akadt el.
– A dunaszegi körzeti megbízott, Szalma László rendőr zászlós 9 óra 38 perckor a 14-es számú főút 6-os kilométer szelvényében egy árokba hajtott gépkocsit észlelt.
Lezárják az utakat az ország több pontján 6
A gépkocsivezető és utasa az út szélén fagyoskodva várta az autómentőt, amikor a rendőr melléjük lépett. A sűrű hófúvásban a vámosszabadi apuka mellett 11 éves lánya állt dideregve. Időközben a helyszínre érkező autómentő a gépkocsi műszaki mentését megkezdte. A körzeti megbízott a kislányt a rendőrautóba ültette és hazavitte, ahol édesanyja várta az átfázott gyermeket.
– A hó eltakarítás idejére lezárták a forgalmat a 7317-es számú úton, a Zalahaláp és Ódörögd közötti rövid útszakaszt.

A nap eseményei képekben

Baleset helyszíne az M5-ös autópálya 31-es kilométerénél, az ócsai lehajtó közelében 2015. január 25-én, ahol lesodródott és fának ütközött egy személyautó. A járműben egy ember utazott, az elsődleges információk szerint a sofőr vezetés közben rossz lett, halálát feltehetően nem a baleset okozta. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

személygépkocsi halad a 2408-as úton Galyatető közelében 2015. január 25-én. MTI Fotó: Komka Péter

Egy tolólapos traktor az utat takarítja Galyatetőn 2015. január 25-én. MTI Fotó: Komka Péter

Munkagép takarítja a havat Győrben 2015. január 25-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Somló Volán Veszprémből Tapolcára tartó, a 77-es főútról lesodródott járatának műszaki mentésén dolgoznak Tótvázsony közelében 2015. január 25-én.

A buszt az erős szél tolta le az útról. Csak egy utas szenvedett könnyebb sérülést. MTI Fotó: Nagy Lajos

Forrás: Police.hu, MTI
Kíváncsi vagy mennyivel tankolhat többet az átlagmagyar? Kattints a képre:

Lezárják az utakat az ország több pontján 7