Thervonattal ütközött össze egy személyautó egy vasúti átjáróban Kaposvár és Taszár között szombat délelőtt, az érintett szakaszon szünetel a vonatközlekedés – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.
A rendőrség és a vasúttársaság szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, de az már biztos, hogy a kocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre.
Tehervonat és autó ütközött Kaposvárnál 1
A történtek miatt a Budapest-Kaposvár vonalon közlekedőknek késésre kell számítaniuk. Egyelőre vonatpótló buszokat állítanak forgalomba Kaposvár és Taszár között.
   
A Somogy megyei rendőrség tájékoztatása szerint az eddig tisztázatlan körülmények között történt sántosi baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a 61-es és a 66-os út közötti körforgalomhoz vezető összekötő utat, kerülni a 66-os úton, Sántos felé lehet.
    
A jármű vezetőjét az arra közlekedők mentették ki az autóból, a mentőszolgálat kórházba vitte – írta közleményében a katasztrófavédelem. A Mávinform azt is közölte, hogy a dél-balatoni vonalon szintén késnek a vonatok, mert elromlott a sávolyi állomás irányítóberendezése. A szakemberek dolgoznak a helyreállításon.
MTI
/nyitóoldali képünk csak illusztráció/