Hiába, jó dolog az USA-ban európai sportautó tulajdonosának lenni. Miután néhány hónapja a Ferrari bocsátott ki egy különleges modellt helyi jelenlétének hatvanadik évfordulójára, most a Porschén a sor, pontosabban a Porsche-rajongók klubján, akik leboltolták a márka amerikai importőrével, hogy épít nekik egy hatvan darabos emlékszériát.
Az ünnepi 911 GTS motorikusan megegyezik a mezei változattal: 430 lóerős, 3,8 literes hathengerese váltótól és hangolástól függően 4,0-4,4 mp alatt gyorsul 100-ra, a végsebesség akár 306 km/óra.
Ha menettulajdonságaiban nem is tér el a szokványos GTS-ektől, megjelenésében annál inkább: a Club Blau fényezés kizárólag a jubileumi példány kiváltsága, az archaizáló árnyalathoz remekül mennek az eredeti 911-es felnijeit idéző, kétszínű, 20 colos keréktárcsák. 
Az alapmodellnél 20 százalékkal drágább ünnepi GTS emellett bixenon fényszórókat, SportsDesign optikai csomagot, kacsafarok hátsó légterelőt, sportkipufogót, valamint a beltérben bőr-Alcantara sportüléseket és szénszálas betéteket kapott. Az egyedi típusjelzés és a gravírozott küszöblemez magától értetődő.
A Porsche 911 GTS Club Coupe létezésénél csak egy valami miatt irigyeljük jobban az amerikai Porsche-tulajdonosokat: a hatvan darab autóból egyet kisorsolnak a klubtagok között, így valaki ingyen és bérmentve juthat hozzá ehhez a ritkasághoz. Ennél jobb befektetést el sem tudnánk képzelni.