Egykor kacagtunk a kínai belpiacos modellek esetlen, bumfordi dizájnján, most inkább irigykedik az ember, ha azt látja, hogy a Kia KX3 alighanem egész életét a Nagy Fal mögött fogja tölteni.
A Hyundai i20 (Kia Rio) platformjára épülő Hyundai ix25 műszaki ikertestvéreként színre lépő autó majdnem teljesen megegyezik eredeti formatanulmányával, csupán a ködfényszórókon és a kipufogócsöveken változtattak a tervezők.
Maga a dizájn egyébként a legkevésbé sem meglepő, ugyanazt a receptet követi, mint a Kia globális modellei, elsősorban az új Sorento, bár a lágyabb vonalak, a magasra emelt fényszóró és az alatta húzódó nappali fény játékosabbá teszi azoknál; távolról a Porsche Macan vonalai is beleláthatók a KX3-ba.
A barna-szürke tónusú beltér szintén felismerhetően Kiás, a műszerfalat nagyméretű érintőképernyő uralja, a hagyományos kéttárcsás műszerparkban digitális kijelző szolgál információkkal.
Az autó kétféle 1,6 literes benzinmotorral lesz kapható. Az egyik, szívó variáns 123 lóerőt tud, míg a turbós kivitel 200-at; utóbbi hétfokozatú duplakuplungos váltóval készül.
A Hyundai ix25-ből kiindulva az autó 4270 mm hosszú, 1780 mm széles és 1630 mm magas lesz.