Két héttel ezelőtt, január 4-én a Argentína fővárosából startolt el a 36. Dakar-rali mezőnye, és ma délután oda is tért vissza, ami azt jelenti, hogy megvannak az idei győztesek. 
A 161 motorból 79 teljesítette sikeresen a 2015-ös Dakar tizenhárom napját. Az utolsó napnak a négyszeres bajnok Marc Coma úgy indulhatott neki, hogy ha nem hibázik nagyot a 174 kilométeresre tervezett szelektíven, akkor zsebében az ötödik győzelem. Coma nem erőltette túl az utolsó napot, ötödikként ért célba, de 18 perces összetettbeli előnye így is bőven elég volt, hogy ne kerüljön veszélybe a győzelem. Goncalves lett a második, ami két 10. hely után karrierje legjobb eredménye.
A legjobb hölgyversenyző, Laia Sanz a kilencedik helyen zárt, míg az erdélyi Gyenes Emanuel, mai bravúros 13. helyezésével, az összetett 21. lépcsőfokára kapaszkodott fel. Gratulálunk!
Az autósoknál Robby Gordon szerezte meg a szakaszgyőzelmet, összetettet így a 18. helyen zárt. Mögötte Poulter, Spataro, Terranova és de Villiers futott be, míg a versenyben végig vezető Nasser Al-Attiyah – és navigátora, a német Timo Gottschalk – hatodikként ért célba a szombati etapon, ezzel a katari bebiztosította pályafutása második elsőségét.
Az összetett sorrendjét az utolsó nap már nem változtatta meg: az első ötben négy Mini zárt a második helyezett toyotás de Villiers mögött Holowczyc, van Loon és Vasziljev végzett.
A quadok versenye már napokkal ezelőtt, a címvédő Casale kiesésével eldőlt, ugyanis Rafal Sonik közel háromórás előnyét végig megőrizte, és ma a nyolcadik hely is elég volt neki. A 45 quadból csupán 18 teljesítette sikerrel a versenyt.
A kamionos Hans Stacey a csőrös Ivecóval honfitársa, az MAN-nel induló van Vliet előtt nyerte az utolsó szelektívet, míg az összetett győztese, Ajrat Margyejev a harmadik helye zárta a napot. A Kamaz hármas győzelmet aratott, az élen záró 507-es kamion mögött Nyikolajev és a címvédő Karginov végzett.

Az alábbi videóban pedig azt láthatjuk, hogy az eseményt rögzítő fotósok és videósok, hogy élték meg ezt a két hetet.
A 36. Dakar-rali végeredménye:
Autósok
1.- Al-Attiyah (Qat), Baumel (Fra) Mini
2.- De Villiers (Zaf), Von Zitzewitz (Deu) Toyota
3.- Holowczyc (Pol), Panseri (Fra) Mini
Motorosok
1.- Coma (Esp) KTM
2.- Gonçalves (Prt) Honda
3.- Price (Aus) KTM
Quadosok
1.- Sonik (Pol) Yamaha
2.- Gonzalez Ferioli (Arg) Yamaha
3.- Nosiglia (Bol) Honda
Kamionosok
1.- Margyejev (Rus) Kamaz
2.- Nyikolajev (Rus) Kamaz
3.- Karginov (Rus) Kamaz