Alig néhány nappal azután, hogy megismertük az ikertestvér Hyundai i30 modellfrissítésének részleteit, itt vannak az első kémfelvételek a Kia Cee’d közelgő faceliftjéről.
Az álcázás hatékonyan rejti el a részleteket, ám a hátsó traktust fedő, böszme burkolat arra enged következtetni, hogy elsősorban itt, a farnál várhatunk módosításokra. Valójában a Cee’d nem szorul rá a profilfrissítésre, dizájnja a mai napig újszerű, erőteljes.
A Hyundai i30 két új motort kapott: jött egy erősebb, takarékosabb 1,4-es belépő motor, valamint egy 186 lóerős, 1,6-os turbós benzines. Utóbbira nem igazán van szüksége a Kiának, hiszen a GT-ben 200 lóerővel gazdálkodhat a pilóta, a kis motornak, illetve a kínálatba felvett, hétfokozatú DSG-váltónak lenne létjogosultsága a koreai konszern fiatalosabb márkájánál.
A legfontosabb változásnak mégsem ez ígérkezik, hanem hogy a hírek szerint egészen apró, háromhengeres motorokat fejleszt a Kia. A kis turbómotorokkal behozhatná lemaradását a trendet eddig hanyagoló márka.
A megújult Cee’d augusztus táján kerülhet forgalomba.