Ha fantázia-lovagregényt írnék, most alighanem verném a fejemet a falba, hogy ilyen jól hangzó nevet happolt el a közösség elől a Bentley – pedig ők sem saját kútfőből, hanem a térképről vették az ötletet.
A Kanári-szigeteken, 1404 méteres magasságban található a Roque Bentayga, egy lenyűgöző bazalt sziklaképződmény. A tövében nyíló barlangrendszer nem csak lakó-, de temetkezési helyül is szolgált a sziget lakosai számára, akik gabonaraktárként is használták a természetes üregeket, és értelemszerűen isteneiket is itt imádták. A hely mostanában kedvelt turistalátványosság, amelyet nehéz megközelíteni, ám fáradozásainkért kárpótlásul csodálatos kilátással jutalmazza meg a kitartó vándort.
A név tehát megvan, viszont konkrét adatokkal továbbra sem szolgál a gyár, azon túl, hogy még idén bemutatják, és 2016-tól forgalmazzák is a luxusterepjárót.
Egyelőre annyit lehet tudni az autóról, hogy előbb-utóbb megkapja a márka tavaly leleplezett benzin-elektromos hibrid hajtásláncát, valamint hogy felesleges volt aggódnia a cégvezetésnek amiatt, hogy lesz-e valós kereslet az autó iránt: a hírek szerint ugyanis már rengeteg elkelt belőle, látatlanban.