Családi sportautóként aposztrofálja közelgő szabadidőjárművét a Jaguar, amely a C-X17 tanulmányautó eredeti, 2013-as premierje után három évvel fog megjelenni. Az elnevezés több mint érdekes: noha műszakilag a nemrég bemutatott XE rokona lesz, hangulatban és karakterben mégis leginkább az F-type sportautóhoz hasonlítja a közelgő modellt a Jaguar.
Ugyanez elmondható a hátsó lámpatestekről is – egyelőre csupán ennyit mutatott meg az autóból a Jaguar. Ez karakterében hasonló, de nem teljesen azonos az eredeti tanulmány hátsó kialakításával.
Az új szabadidőjármű elsősorban aszfaltra optimalizált hajtást kap, az All-Surface Progress Control rendszer a tapadás függvényében vezérli a gázadást és a sebességváltót. Teljes értékű terepalkalmasságot hiába várunk tőle; azzal ugyanis a konszernen belüli Land Rover vadászterületére tévedne.
Amint említettük, a vadonatúj alumíniumplatformra épülő, új motorokkal szerelendő F-Pace az Európában már májustól forgalomba kerülő Jaguar XE rokonságába tartozik. Később ugyanerre a padlólemezre épül majd az XF-et leváltó modell.
A Jaguar Land Rover csoport az idén márciusig tartó, 2014-es pénzügyi évben összesen 3,5 milliárd angol font (1418 milliárd Ft) értékű beruházással fejleszti modellkínálatát; a Jaguar márka eladásai tavaly 6 százalékkal nőttek, idén pedig az említett XE révén további 37 százalékos emelkedésre, 112 ezer darab autóra számítanak. Szakértők szerint az XE, az F-Pace és egy nagyobb méretű szabadidőjármű, amely 2017-ben jelenhet meg a színen, 2018-ra a bűvös 200 ezres limit fölé tornázhatja a márka eladásait.