Ha a Közel-Kelet autópiacára gondolunk, egyedi építésű luxusautók, sosem látott szupersportkocsik, kivagyiság és pénzszórás jut eszünkbe. Csakhogy ebben a régióban sem nő minden ház kertjében dirhamot termő pálmafa, és a szerényebb körülmények között élő családoknak is járniuk kell valamivel.


Nekik készült a Hyundai Grand i10 Sedan, amelyet Indiában már közel egy éve forgalmaznak Xcent néven. 
Az autó alapját adó Grand i10 az európai ferdehátúnál 40 mm-rel nagyobb tengelytávon nyugszik, a szedán öt milliméter híján négy méter hosszú. Kétféle benzinmotorral kínálják: egy egyliteres 66 lóerőre képes, míg az 1,25-ös 87-et tud. Utóbbi négyfokozatú automata váltóval is kérhető. Az indiai piacon egyébként más motorokkal forgalmazzák a szedánt: itt egy 1,2-es benzines, illetve egy 1,1 literes dízelmotor közül lehet választani.
Noha a méretek és a motorok szerények, a felszereltségre nincs panasz: elegáns alufelnik, multifunkciós kormánykerék, beépített háttértárolóval felszerelt audiorendszer, digitális klíma és hátsó légbefúvók gondoskodnak a komfortos utazásról. 
A Bahrein, Kuvait, Omán, Katar, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek piacain forgalmazott autók ára 37 és 48 ezer dirham (2,68-3,48 millió Ft) között mozog.
Otromba, de tágas 3