Amint a megapoliszok lakossága a tízmillió helyett eléri a tizenöt, húsz, harminc milliót, semmi nem lesz értékesebb az emberek számára, mint egy kis nyugalom, egy hely, ahol egyedül lehetnek. Ezekkel a gondolatokkal vezette fel az F 015 világpremierjét Dr. Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz és a Daimler AG első számú embere.
Ez a filozófia vezérelte az autó kialakítását: mivel a teljesen önjáró, autonóm technológia adott (lesz a jövőben), az F 015 külső és belső elrendezése a legkevésbé sem emlékeztet a manapság megszokottakra. 
Az első és legfontosabb jellemző a négy darab, elforgatható ülés, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy visszavonuljanak vagy éppen egymással beszélgessenek. Az ajtók nyitásakor automatikusan 30 foknyit fordulnak kifelé, megkönnyítve a ki- és beszállást, bár a B-oszlop hiánya, a 3610 mm-es tengelytáv és a 90 fokban kiforduló ajtók miatt ez eleve nem bonyolult mutatvány.
Ez a trükk nem mondható forradalminak, annál érdekesebb, hogy az ajtókat, az ablaktalan hátfalat, valamint a műszerfalat egy-egy gigantikus kijelző borítja. Ez a hat monitor szórakoztatásra éppúgy szolgál, mint a külvilággal való interakcióra; az utasok nem csak a képernyők megérintésével, de kézmozdulatokkal, sőt, akár csak tekintetükkel is vezérelhetik az autó funkcióit.
A gyalogosokkal és a forgalom többi résztvevőjével lézeres projektorok, illetve LED-panelek segítségével kommunikál az autó, amint azt az alábbi videó demonstrálja.
A hajtáslánc a négy évvel ezelőtt bemutatott F 125 tanulmány továbbfejlesztése. A hálózatról tölthető akkumulátorok mellett hidrogén üzemanyagcella is került a kocsiba, így mindent feltöltve 1100 kilométert tudunk megtenni károsanyag-kibocsátás nélkül. Ebből 200 jut az indukciósan tölthető lítiumion-csomagokra. A két hátsó kereket egy-egy 136 lóerős, 199 Nm nyomatékú villanymotor hajtja. A dupla erőforrás 6,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az autót, a végsebesség 200 km/óra.
A korábbi technológiai demonstrációs prototípusaikból kiindulva az 522 cm hosszú, 202 cm széles F 015 alighanem megmarad tanulmánynak, egyes részletei azonban visszaköszönhetnek a közeljövő modelljeiben.

Vonalkód-generátor és LED-es feliratozó fal az S-Coupét idéző lámpatestek alatt.

Hasonló gondolat hívta életre tavaly a Rinspeed XchangE modelljét. A svájci tanulmányról itt olvashatsz részletesen.

Itt a Mercedes jövő-autója! (Videó!) 1