Már tesztelik a rendőrök a tavaly beszerzett új sebességmérőket, a traffipaxok várhatóan már januárban kikerülnek az utakra. Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják – írja az InfóRádió.
 

Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 1
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 2

Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat

Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat

Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 9
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 10
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 11
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 12
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 13
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 14
Fotó megosztása:
Már tesztelik az új univerzális traffipaxokat 15


Tavaly májusban két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság traffipaxtenderét, a rendőrség 160 sebességmérő berendezést vásárolt. Ezek mobil eszközök, de a rendőrség több száz fix telepítésű eszköz beszerzését is tervezi. Akkor azt ígérték, hogy az új eszközök már pár hónap múlva az utakon lehetnek, de legkésőbb 2014 végéig.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az új mérők várhatóan már ebben a hónapban kikerülnek az utakra. Decemberben még tesztelték a rendőrök az új traffipaxokat, a mérők hitelesítése azonban már megtörtént.

A “mindent látó” sebességmérőket, hivatalos nevükön változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontokat 720 millió forintért vásárolta a rendőrség. 2013-ban arról írtak a lapok, hogy a kormány 12,5 milliárd forintot költ sebességmérő eszközök beszerzésére, amelyet az Európai Unió is támogat.

(Forrás: InfóRádió)