December nem csupán a bevásárlóközpontokban a legforgalmasabb időszak, ilyenkor megszaporodnak a balesetek is. A PBA alkuszcég saját statisztikái szerint december 23. és január 5. között átlagosan másfélszer annyi káreseményt jelentenek be, mint bármikor máskor az évben.
 


Sok baleset a parkolókban történik karácsony környékén, a meggondolatlan tolatási manőverek miatt rendszeresek a kisebb-nagyobb koccanások. Szintén állandó problémát jelent az áruházi parkolókban, hogy sok vezető nem tartja be a KRESZ-t, a jobbkéz-szabály figyelmen kívül hagyása miatt gyakoriak a karambolok. A ki- és beállások során a másik autó meghúzása sem ritka.

Ha a károkozó nem hagyja ott az elérhetőségeit, illetve ha nincs tanú vagy kamerafelvétel a káresemény elkövetőjéről, akkor ezeket a sérüléseket kénytelenek vagyunk a casco biztosításunk terhére javíttatni.

Vigyázni kell arra is, hogy a fenyőfát, amennyiben a kocsi tetején szállítjuk, erősen rögzítsük a csomagtartóhoz. Ha menet közben vagy fékezéskor lerepül, kárt tesz egy másik járműben, búcsút inthetünk a kgfb-bónuszunknak.