Az ember azt gondolná, csak a női kozmetikai iparban divat tudatosan kiirtani valakiből a természetes szépséget, de a jelek szerint az autóiparban is erős ez a szál. Legalábbis a német Lumma dizájn háza táján.
A Lumma Design szokásához híven ezúttal sem a decens utat választotta, és karikatúrába illő kiegészítőket tervezett az új generációs BMW X6-hoz. Az autót 10 centiméterrel szélesebbé tették a szénszálas panelek; ugyancsak karbon kompozit anyagból készült a tolakodó hátsó diffúzor, a kellős közepébe illesztett, pókszem hatású kipufogócsokorral. A gépházfedélen szellőzőnyílásokat vágtak, hátul szárny, oldalt küszöbtoldatok éktelenkednek.
A 22 colos kerekeket megnövelt teljesítményű motorok pörgetik: az X6 xDrive50i 450 helyett 590 lóerőt ad le, ami a sebességhatároló feloldása után 295 km/óra végsebességet tesz lehetővé.
Így már érthető, mi kerül 32 ezer euróba (9,6 millió Ft) a tuningcsomagon, bár a 4,4 literes V8-assal szerelt benzines modell 24,8 millió forintos vételára mellett is fájdalmasnak hangzik ennyi pénzt kiadni valamiért, ami még csak nem is szép, de legalább közönséges.