Immár Magyarországon is elérhető az a taxipótló szolgáltatás, amely szabályozott formában, de magánemberek autójában biztosít bér-személyszállítást. Az Uber a világ számos pontján működik sikerrel, de nem kevés országban tiltották már be működését. Az alábbihoz hasonló történetek aligha segítik a személyfuvarozási forma elfogadását.
Londonban rosszul lett az autóban egy utas, mire a sofőr kedvesen felajánlotta a hölgynek, hogy üljön az első ülésre. Ami azonban ezután következett, csak még intenzívebbé tette az utas hányingerét.
A sofőr elkezdte kapcsolatairól faggatni a hölgyet, a témát a szexualitásra terelte, majd kifejtette, hogy sokak szerint különleges tehetsége van ahhoz, hogy orálisan kielégítse hölgyismerőseit. Ezek után ajánlatot tett utasának, felvetve, hogy “akár most rögtön is félreállhatnak egy kis nyalakodásra.”
A hölgy azonnal panaszt tett az Uber ügyfélszolgálatán. A cég vezetősége felbontotta a szerződést a sofőrrel, a hölgynek visszatérítették a fuvardíjat, és további 20 fontot (7700 Ft) írtak jóvá virtuális számláján (az Uber autók okostelefonról rendelhetők, a fizetés pedig automatikusan, készpénz nélkül történik: az adott fuvar paramétereinek ismeretében vonja le a viteldíjat a rendszer egy virtuális ügyfélszámláról, illetve az ahhoz társított hitelkártyáról).
Nem ez az első botrány, amely az Uber nevét bepiszkítja. New Yorkban zaklatás és szóbeli bántalmazás ért egy rákbeteg nőt, mert az lemondott egy megrendelt fuvart, egy San Francisco-i sofőr tavaly szilveszterkor egy zebrán átkelő, hatéves kislányt gázolt halálra, Indiában pedig megerőszakolta utasát egy Uber-sofőr, ami a vállalkozás engedélyének azonnali felfüggesztését vonta maga után az országban.
Taxisnak adta ki magát, és elrabolt, majd szexuálisan bántalmazott egy fiatal nőt egy férfi Angliában. A történethez kattints a képre.
Orális szexet ajánlott utasának a taxis 1