Eladó a Tolvajtempó Eleanorja 2 Ha tavaly májusban lemaradtál Eleanorról, nincs minden veszve, újra árverésre kerül egy Ford Mustang a Tolvajtempó című filmből. Nem ugyanazt az autót adják el, mert összesen tizenegy ilyen jármű készült a film kedvéért, amelyekből három maradt meg épen.

A 2000-ben megjelent filmben szerepelt kocsi egy 1967-es Mustang, amelyet egyedileg alakítottak át. A Lecarra kormány, a kiegészítő műszerek, az új spoilerek és a 17 colos felnik sem rosszak, de 351 köbhüvelykes, azaz 5,75 literes V8-as motor az igazán vonzó.

A Ford Racing által épített blokk nagyteljesítményű üzemanyag-szivattyút, illetve Holley 700-as karburátort kapott. A motor pontosan meg nem nevezett – de vélhetően masszív – nyomatékát négyfokozatú kézi váltó továbbítja a szintén speckó differenciálműhöz.  Ha valaki azt szeretné, biztosan csodaszép köröket tud füstölő gumival rajzolni az aszfaltra!

A korábbi autót nem tartották sokra, akkor nagyjából 100 ezer dolláros bevételre számítottak, de ennél tízszer többért – 1 millió dollár, mai árfolyamon kb. 250 millió Ft – kelt el. Ennek fényében érdemes belevágni a Mecum Auctions által december 12-re Austinba (USA) szervezett árverésbe.

Eleanor fő jelenete a filmből:

a videó a hirdetés után indul