Egy rendőrt megpróbált autójával elütni, a rendőrségi járműnek pedig nekihajtott egy autós, aki az egyenruhások elől akart elmenekülni Szolnokon. A 21 éves férfit elfogták, és három nappal bűncselekménye elkövetése után bíróság elé állították.

Az autós november 22-én Szolnokon egy stoptáblát figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel hajtott fel a védett útra. A rendőrök – észlelve a szabálysértést – gépkocsijuk megkülönböztető jelzését használva utána indultak. A férfi menekülőre fogta, a rendőrök azonban megelőzték, és a rendőrautót az úton keresztbe fordítva próbálták megállítani.

A menekülő sofőr megállás helyett autóját az egyik rendőr felé kormányozta, akinek ezért egy villanyoszlop fedezékébe kellett ugrania. A sofőr ezután járművével egy rossz manővert követően a rendőrautónak ütközött, amelyből éppen ekkor szállt ki a másik járőr. A férfi ezt követően a Tisza-gátra hajtott, és egérutat nyerve, gépkocsiját hátrahagyva gyalogosan indult otthonába. A rendőrség időközben azonosította, és a járőrök a lakása közelében elfogták.

Az őrizetbe vett gyanúsítottat a Szolnoki Nyomozó Ügyészség november 25-én bíróság elé állította. A vádlottal szemben két év börtönt szabtak ki, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztették, emellett öt évre eltiltották a férfit a járművezetéstől, és elrendelték pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

(Forrás: MTI)