Taxiterápia segítheti át a svédeket a sötét téli napokon: aki a fővárosban taxit hív, kívánságra pszichológust is kaphat hozzá. Szakemberek tanácsait hallgathatják meg az utasok, és ehhez nem kell a rendelő díványára feküdni, elég a taxi hátsó ülésén helyet foglalni – jelentette be az egy hétig tartó akciót az egyik fuvarozócég, a Taxi Stockholm cég szóvivője, Natalia Santos.


“Sok embernek esne jól valakivel beszélgetni, megnyílni, különösen, amikor itt Északon elkezdődik az év sötét időszaka. A téli lehangoltság minden évben téma az országban. Felmértük utasaink körében: a taxizás jó alkalom, hogy elgondolkodjanak” – magyarázta Santos. Csak a szállítás díját kell az utasnak kifizetnie a cég egyhetes akciója idején.

“Nehéz a tél sokaknak: amikor délután négy órakor lemegy a nap, támad a szomorúság. Pszichológushoz menni sok svéd számára túl nagy elszántságot igényel, taxiba ülni egyszerűbb” – mondta Mia Fahlén pszichológus, aki két kollégájával együtt igyekszik a magányos svédeken segíteni november első hetében.

A marketingakció célja, hogy a társaság a zsúfolt stockholmi taxipiacon eredeti ötlettel hívja fel magára a figyelmet.

(Forrás: MTI)