Jelenleg is kínál különösen sportos variánst a BMW a 2-es sorozatból. Ám nem a 326 lóerős M235i lesz a leggyorsabb kis kupé, jövőre érkezik az M2.  Mint a brit Car magazin megtudta, ebbe a modellbe is 3,0 literes turbós benzinmotor kerül.

Mondhatjuk, hogy a 235i továbbfejlesztett motorját vetik be, de felfoghatjuk úgy is, hogy az új M3/M4 motorjának visszafogott variánsa ez. Az M2 esetében 374 lóerő teljesítményre és 520 Nm nyomatékra lehet számítani, ami nagyjából 1,5 tonnás tömeget mozgat majd.


Ezzel a kombinációval nagyjából 4,4 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100 km/órára az M2, a végsebessége pedig elektronikusan korlátozott 250 km/óra. Ám a szimpla számadatokon túl az M GmbH tapasztalatából származó hangolás teszi majd különlegessé az autót, amely a 235i-nél könnyebbnek ígérkezik a karbon, az alumínium nagyobb arányú felhasználásának köszönhetően.

A legtöbben várhatóan a hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóval kérik majd az autót, de alaphelyzetben hagyományos manuális váltó kerül az M2-be. Ahogy a többi M-es modellnél, itt is állítható lesz a váltás sebessége és durvasága, de a kormányrásegítés mértéke, a gázreakció és a futómű hangolása is a vezető igényeinek megfelelő lehet – a mértékkel komfortos alapbeállítástól kezdve a pályanapokra is alkalmas feszes reakcióig.

Eddig még nem volt olyan M-es modell, amiben csalódtak volna rajongók, így az eredeti M3-as (E30) szellemi utódjának tekinthető modellnél sem számítunk másra. Bizonyosan élményautó lesz. 2015-ben mutatkozik be, addig is nézzétek meg a különböző grafikusok által megrajzolt elképzeléseket arról, hogy milyen is lehet a kocsi!

Külsőleg egyedi lökhárítók, szélesített sárvédők, sportkipufogó határozza meg az M2 látványát, míg az utastérben sportülés és sportkormány fokozza az élményt.