A BMW még szeptemberben, a tízfordulós bajnokság nyolcadik futamán állította először rajthoz új versenyautóját, az M4-est. Soha jobb bemutatkozást: Marco Wittmann nem csupán a futamot nyerte meg az új autóval, de az egyéni bajnoki címet is elhozta mellé. 
Ennek örömére rekord tempóval elkészítették a bajnokot ünneplő utcai különkiadást, a BMW M4 DTM Champion Editiont. Az autó műszakilag azonos az alapkivitelű M4-essel – 431 lóerős motorjával 4,1 másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet, és bár erre nem tér ki a sajtóanyag, feltételezhetően megrendelhető az M Driver csomaggal, ami feloldja a 250 km/órás korlátozást, és 280-as végsebességet engedélyez. 
Ami különlegessé teszi a kocsit, az a versenyautót idéző fényezés, illetve matricázás. 
A legfeltűnőbb stíluselem a motorház és a csomagtartó fedelét díszítő, rikító sávozás. A karbonszálas tetővel összecsengő, fekete alapú motívumok éles kontrasztot alkotnak a karosszéria többi részének fehér fényezésével. 
A képet a hűtőmaszk narancssárga kerete, az ajtókon elhelyezett 23-as rajtszám, valamint a hátsó oldalablakokon található, bajnoki címre utaló felirat vadítja tovább. Szénszálas burkolatot kaptak a külső tükrök és a hátsó diffúzor, fekete első és hátsó szárnyat szereltek fel, a kerék 19 colos könnyűfém darab. 
Az utastérben Marco Wittmann aláírásával ellátott küszöbbetét, szintén szignózott szénszálas díszítőelemek, valamint a rajtszám és a “DTM Champion 2014” felirat emlékezteti az utasokat a nagyszerű fegyvertényre. 
Az autóból mindössze 23 darab készül, ára nem ismert, de teljesen mindegy, úgyis elfogy percek alatt.