A szeptember 27-én rendezett első Volkswagen-találkozó magában foglalta a harmadik Golf-találkozót, illetve a Transporterek, Bogarak, Passatok, Sciroccók, Corradók összejövetelét is. A tombolahúzáson a fődíj egy 1994-es évjáratú III-as Golf volt, a gyári állapotú autót a pest megyei Lukács József nyerte. A Fáy utcai márkakereskedésben október 15-én, ünnepélyes keretek között vehette át új járművét a szervezőktől.


“Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy én nyertem meg az autót. Egyrészt azért, mert még sosem nyertem tombolán, másrészt pedig azért, mert igazi Volkswagen-bolond vagyok. A hétköznapokban egy Caddy a munkaeszközöm, a rendezvényre azonban egy 1990-es malacorrú Passattal érkeztem, amit kifejezetten a Volkswagen-találkozó kedvéért újítottam fel. Most pedig a garázst kellett teljesen renoválnom, s átrendeznem azért, hogy elférjen mellette az új jövevény” – mondta Lukács József.

“A tervem szerint a Golf kitüntetett figyelmet kap majd, s csak találkozókra fogok járni vele, tíz év múlva megszerzem rá a veterán minősítést” – tette hozzá.

Az autóról és a történetéről korábban itt írtunk, kihagyhatatlan sztori!