Módosított hasmagassággal, átdolgozott stíluselemekkel, erős motorokkal lép színre a 308 GT, a Peugeot alsó-középkategóriás kínálatának dinamikusabb tagja. A GT sokkal inkább gyors, erős és látványos csúcskivitel, mint igazi sportmodell: nem fejlesztettek hozzá új hajtásláncot, gazdag felszereltsége pedig inkább a kényeztetés, mint a száguldozás célját szolgálja. 

Ránézésre azonnal felismerhető az új modellvariáns: a gépházfedélről a vízszintes rácsozású hűtőmaszkra költöztették az oroszlános emblémát, a fényszórók diódás technológiát alkalmaznak, oldalanként 62 LED-del világítva meg az utat. Szintén vadonatújak a futófényt adó első irányjelzők, amelyek a lökhárítóba újonnan vágott légbeömlők fölött kaptak helyet. 
Profilból küszöbtoldatairól és sportgumikkal szerelt, új, 18 colos keréktárcsáiról ismerszik meg a 308 GT, hátul elmaradhatatlan stíluselem a diffúzor és a dupla kipufogó. A csomagtérfedelet, az első lökhárítót és a kerékíveket GT felirat díszíti. A futómű elöl 7, hátul 10 mm-rel lejjebb ül, a sportos hatást az exkluzív kék árnyalat fokozza – az automobil hőskorában ehhez hasonló kékben pompáztak a francia versenyautók. 
Kombi és ferdehátú kivitelben, benzin és dízelmotorral egyaránt elérhető a 308 GT. Világpremier októberben, forgalmazás januártól.
Kombi és ferdehátú kivitelben, benzin és dízelmotorral egyaránt elérhető a 308 GT. Világpremier októberben, forgalmazás januártól.

Sportos kompakttal erősít a Peugeot

Sportos kompakttal erősít a Peugeot

Kombi és ferdehátú kivitelben, benzin és dízelmotorral egyaránt elérhető a 308 GT. Világpremier októberben, forgalmazás januártól.
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 12
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 13
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 14
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 15
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 16
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 17
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 18
Fotó megosztása:
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 19
A beltér alapvetően sötétszürke, de a vezető környezetében szinte minden elemet piros öltések vadítanak meg. A pedálok alumínium borítást, a küszöb acél koptatót kapott. A kormány perforált bőrkötése különösen vadító látvány, és ha mindebből még nem tudná a kedves utas, hogy különleges autóban ül, a központi kijelzőn indításhoz kockás zászló motívum jelenik meg. 
Motorikusan semmi újdonságot nem hoz a 308 GT, csak az eddigiek legjavát: egyik választható motorja a 205 lóerős, 1,6 literes turbómotor, 285 Nm nyomatékkal és 5,6 literes átlagfogyasztással. A másik egy kétliteres dízel: ez 180 lóerőt és 400 Nm-t tud, és mindössze négy literrel beéri 100 kilométeren, ami különösen annak fényében szép, hogy a motor csak automata váltóval kapható. 
Az autó egyébként külön sportcsomaggal is megvásárolható. Ez sportosabb motorhangot, piros megvilágítású műszerfalat, feszesebb kormányzást, valamint kormányról is kezelhető, gyorsabb kapcsolású automata váltót hoz. Szintén része a csomagnak egy különleges kijelzőt, amelyről leolvasható a teljesítmény- és nyomatékkifejtés, a töltőnyomás, valamint a hossz- és keresztirányú gyorsulás pillanatnyi mértéke.
Sportos kompakttal erősít a Peugeot 20
A modellt októberben, a Párizsi Autószalonon leplezi le hivatalosan a Peugeot.