Motiváció kell, hogy miért tarts rendet az autódban? Íme egy: lehet, hogy százmilliók lapulnak a fecnik és rágópapírok között. 
Jerry Ritieni általában farmerja zsebébe gyűri be a lottószelvényeket, július 19-én azonban valamiért bedobta azt kisteherautója középkonzoli tárolórekeszébe, és azzal a mozdulattal meg is feledkezett az egészről. 
Egy hónappal később éppen a kulcsait kereste a kocsiban, amikor kezébe akadt a szelvény. Gondolta, megnézi, nyert-e valamit: bement az irodájába, és előkereste az interneten az adott heti számokat. 
“Egymás után karikáztam be a számokat, és amikor végeztem, csak ültem és néztem magam elé. Beletelt egy percbe, amíg felfogtam, hogy nyertem.” – mondta a 47 éves Ritieni, aki először 17 éves fiának mondta el a jó hírt, ő azonban nem hitt neki. Együtt elmentek a legközelebbi lottózóba, ahol megerősítették, hogy a szelvény érvényes. 
A nyeremény bruttó összege 2,9 millió dollár (700 millió Ft) volt, ennek nagyjából az egyharmada megy el adókra és illetékekre, de a nettó 1,9 millió dolláros (460 millió Ft) végösszeg így is tekintélyes. Az amerikai szabályok szerint a férfi kérheti egy összegben, vagy 26 év alatt, részletekben kifizetve nyereményét. 
“Amikor visszatért a műhelybe, rögtön tudtuk, hogy valami történt: mosolygott! Amúgy soha nem mosolyog.” – mondta a férfi egyik alkalmazottja. 
“Nincs más célom a pénzzel, mint biztosítani két gyermekem jövőjét” – mondta el újságíróknak Ritieni, aki igazából még mindig nem fogta fel a történteket.

Tudod milyen közlekedést tervez a magyar kormány a következő évtizedre? Itt a válasz kattints!
Nyertes lottószelvényt talált a kocsiban 1