Átkelt az amerikai kontinensen HitchBot, a kanadai autóstoppos robot, akiről korábban a Vezess.hu is írt: négy hét alatt 6000 kilométert tett meg, mire elérte a csendes-óceáni partokat, Victoria városát. HichtBotot a keleti parton, Halifaxben, Új-Skócia tartomány fővárosában indították útjára. A vicces, beszélő stoppos nehézségek nélkül szelte át az országot, mivel az autósok kíváncsiak voltak, ezért egy-két, de néha akár ezer kilométerre is felvették.

Bejárta Észak-Amerikát az autóstoppos robot 1
Bejárta Észak-Amerikát az autóstoppos robot 5


A stoppos robot utazásának ötlete a torontói Ryerson Egyetem kutatóitól származik. „Azt szerettük volna megtudni, bizalmat kelthet-e egy robot az emberekben. Ha autóstopposként elveszik, talán a mindennapi életben is megbíznak benne” – magyarázta Frauke Zeller, HitchBot egyik fejlesztője.

HitchBot arca helyén vörös kijelző, sárga hordótestét fekete csillagok díszítik, keze-lába uszodai habszivacs. Hosszú útja közben részt vett egy esküvőn és egy indián ceremónián is. Kalandjait rajongók tízezrei követték és kommentálták, érkezését csütörtök este ünnepelték Victoria egy művészeti központjában.

(Forrás: MTI)