“Ha eljött az időm, mennem kell. De ma nem jött el az időm” – mondta nyugodtan, mosolyogva az a Cathi Gould nevű, idős asszony, akit augusztus 12-én, kedden szó szerint egy centiméterrel került el a kaszás. 

Az Indiana állambeli nagymama éppen hazafelé tartott egy autópályán, amikor a szembejövő sávban egy autónak elszabadult az egyik kereke, átpattant az elválasztó betonkorláton, és pontosan középen telibe kapta szabadidőjárművét. A szélvédő, a szélvédőkeret és a tetőlemez gyakorlatilag megsemmisült (ld. nyitókép); a papírgalacsinként összegyűrt acéllemez és a betört üveglap nem egészen egy hüvelyknyire állt meg az asszony arcától, aki így néhány zúzódással és vágásos sérüléssel megúszta az ügyet. 
Egy centivel kerülte el a halál 1
Egy centivel kerülte el a halál 2

Egy centivel kerülte el a halál

Egy centivel kerülte el a halál

Egy centivel kerülte el a halál 5
Egy centivel kerülte el a halál 6
Fotó megosztása:
Egy centivel kerülte el a halál 7


A baleset után az volt az első gondolata: Hála istennek, egyedül voltam! “Gyakran szállítom az unokáimat, hatalmas szerencse, hogy ma nem voltak velem.”
A balesetet okozó, 1995-ös gyártású Chevrolet Lumina (egy 5,1 méteres, elsőkerék-hajtású szedán hat üléssel, V6-os motorokkal és négyfokozatú automata sebességváltóval – jobboldali képünk csupán illusztráció) elméletileg mozgásképtelenné kellett volna, hogy váljon, amikor elveszítette egyik kerekét, ez azonban nem akadályozta meg a sofőrt abban, hogy segítségnyújtás nélkül tovább hajtson. 
Később megtalálták; a Jennifer Nichole Joines (jobbra) nevű nő azzal védekezett, hogy bevont jogosítvánnyal vezetett, ezért nem merte megvárni a rendőrséget.