Pont egy hete számolt be a Vezess.hu az akciófilmbe illő miskolci autós üldözésről, erre itt az újabb eset, a helyszín ezúttal Szeged.
Az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottai kedden (augusztus 5-én) a kora esti órákban figyeltek fel egy Mercedes típusú autóra és az azt vezető 18 éves fiatalemberre Szegeden. A járőrök tudták, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért utána fordultak. 
Megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával jelezték neki, hogy álljon meg, de a fiatal férfi inkább gázt adott. 
A rendőrök az autó hangosbeszélőjén is megállásra szólították fel, de a sofőr erre még inkább nyomta a gázt,a Bertalan hídon jóval 100 kilométer/óra feletti sebességgel száguldott át. Az újszegedi körzeti megbízottak rádión kértek segítséget a többi szegedi járőrtől. 
A 18 éves fiatalt végül 10 percen belül, az Algyői úti benzinkúton feltartóztatták a belvárosi és a tarjánvárosi rendőrök. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint két járművezetéstől eltiltás volt érvényben vele szemben. Az imént említettek, valamint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt is eljárás indult ellene. Meghallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették. A Szegedi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.
police.hu