Hat helyszínen tartottak házkutatást közel egy időben és eddig 20 nagy értékű, a gyanú szerint lopott járművet foglaltak le a nyomozók Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában.

Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 1
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 2

Nálunk árulták a lopott szlovák autókat

Nálunk árulták a lopott szlovák autókat

Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 10
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 11
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 12
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 13
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 14
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 15
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 16
Fotó megosztása:
Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 17


Itthon az üggyel kapcsolatban a tatai N. Tamást június 10-én szomódi otthonában elfogták és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A győri R. István maga jelentkezett a megyei rendőr-főkapitányságon, miután megtudta, hogy a rendőrök keresik, ő szabadlábon védekezhet. Az orgazdasággal vádolt férfiak tagadták, hogy ismerték volna az értékesítésre átvett járművek előéletét.

A lefoglalt gépjárművek úgynevezett ikresítéssel kerültek Magyarországra. Eredeti alvázszámukat még Szlovákiában eltávolították úgy, hogy azokat kicsiszolták, illetve kiköszörülték, majd átütötték. A személygépkocsikat külföldön tulajdonították el, majd Magyarországon értékesítették.  Volt olyan jármű, melyet kétszer loptak el.

A szlovák bűnözők átütötték az alvázszámot, a hamis számot a magyar orgazdák lefotózták, így elérték, hogy nem kellett bevinni a kocsit eredetiségvizsgálatra. Kapcsolataik révén megszerezték az autó legális eredetét igazoló okmányokat – számolt be az elkövetők módszeréről Kodaj László, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Zsaru magazin mai számában.

Nálunk árulták a lopott szlovák autókat 18


Az orgazdák a hamis típusbizonyítványt is biztosítottak, ez igazolta mintha a jármű a meghamisított alvázszámmal gurult volna ki a gyárból. Az alvázszám és a fontosabb adatok egy matricán is megtalálhatók az autóban. Ennek meghamisításáról a szlovák orgazdák gondoskodtak.
    
A nyomozók vizsgálják, hogy a már lefoglalt járművek mellett vannak-e a gyanúsítottakhoz köthető, további, úgynevezett ikresített gépkocsik forgalomban Magyarországon.

Forrás. MTI, Police.hu