Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emeltek vádat egy tárnoki férfi ellen, aki tavaly tavasszal egy családi veszekedés hevében a házuk udvarán halálra gázolta a gépkocsija mögé fekvő feleségét.

A vádirat szerint a férfi tetemes mennyiségű vodkát és sört ivott, majd heves vitába bocsátkozott a feleségével. A veszekedés odáig fajult, hogy a nő késsel támadt a férjére, aki azt elvette tőle, majd beült a házuk udvarában álló autójába, és magára zárta a kocsi ajtaját.

A nő sikertelenül próbálta kinyitni az autót, s az ablakon is hiába kopogott, a férfi beindította a motort és menni készült. Az asszony, hogy megakadályozza férje távozását, a gépkocsibeállón álló jármű mögé ment, s a kerekekkel párhuzamosan lefeküdt a kitaposott keréknyomok közötti füves területre.

Férje a járművel tolatni kezdett, keresztülhajtott az asszonyon, s mintegy négy méteren át vonszolta magával. Noha a vádlott érzékelte a gázolást, nem állt meg, nem győződött meg a történtekről, és arról sem, hogy kell-e segítség. Kitolatott az utcára, és elhajtott a helyszínről.

A baleset következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után meghalt.

(Forrás: MTI)