“Olyan esetről van szó, amelyben a halálos ítélet is elképzelhető” – mondta Frank Cox bíró a Georgia szövetségi állam egyik bíróságán tartott csütörtöki tárgyalás után. A rendőrség szerint a 33 éves Justin Harris június 18-án 22 hónapos kisfiát, Coopert hét órán át a tűző napon álló autó hátsó ülésén lévő gyermekülésbe szíjazva hagyta, miközben dolgozott.

Harris a vallomásában azt állította, hogy egyszerűen az autóban felejtette a fiát, és csak akkor döbbent rá, mi történt, amikor ismét kocsiba szállt. De akkor sem azonnal: néhány perces vezetés után visszafordult, meglátta a fiát, és azonnal segítséget kért.
    
Gyerekről elfeledkezős tragédiák sajnos korábban is előfordultak már, de Cox bíró szerint nehezen érthető, “hogyan szállhatott be az apa a kocsiba és indulhatott el anélkül, hogy észrevegye a tragédiát.”

Különösen undorítóvá teszi a történetet, hogy a tárgyaláson kiderült, a férfi a kérdéses napon szexuális tartalmú sms-eket és fényképeket küldözgetett különböző nőknek, köztük egy 17 éves kamaszlánynak. Előző nap ráadásul az interneten kutatott az után, hogyan lehet túlélni a börtönt, és a napon leparkolt autókban haldokló állatokról készült videókat nézegetett.

Egy rendőr szerint Harris és a felesége, Leanna közömbösen fogadta a gyermekük halálhírét. A férfi fivére viszont azt monda a bíróságon, hogy Harris szerette a kisfiát. A bíró elutasította az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést.