Még másfél évvel ezelőtt írtunk az Audi RS6 Plus modellről, az 540 lóerős alapverzió 10 százalékkal erősebb változatáról. Azóta teljes a csend, ám most megtört a jég, ha csak néhány órára is. 

A márka angol importőre ugyanis beélesítette honlapján az RS6 Plus oldalát. Ebből nyilvánvaló, hogy a modell hamarosan megérkezik, és a szövegből az is kiderült, hogy az előzetes sejtéseknek megfelelően kerek 600 lóerőt tud a csúcskombi, pontosan hatvannal többet, mint a mezei RS6, ami persze szintén nem lebecsülendő. 
Gyorsan rájöttek a britek a tévedésükre, és törölték az aktív oldalak közül a modell adatlapját, ám eddigre a GTSpirit nevű autós weblapnak sikerült képernyőfelvételt készítenie arról. 
Megérkezett az Audi hiperkombija – illetve majdnem… 1
A képekből kiderül, hogy az Audi nem gyúrt rá az optikai tuningra: az RS6 Plus gyakorlatilag megkülönböztethetetlen lesz gyengébb fivérétől. Az viszont biztos, hogy a lemezek alatt komoly munka folyt: az RS6 Plus könnyebb lesz az RS6-nál – még nem tudni, mennyivel, de valószínűleg nem csak mérhető, de érezhető is lesz a különbség.