Bíróság előtt felelhet tettéért az a három vattai vandál, akik a 3-as főút mentén Emődnél csaknem fél száz optikai jelzőoszlopot döntött ki – olvasható a Police.hu-n.

Lakossági bejelentés érkezett 2014. május 11-én 3 óra 36 perckor a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányságra, mely szerint a 3-as számú főúton Emőd és Mezőkövesd között az út széli jelzőoszlopokat kitörték, nagy részük az úton hever, és ezzel balesetveszélyt okoz.

Az emődi rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható  fiatalokat.

Bíróság előtt a balfék oszlopdöntögetők 2 A 20 éves S. Péter, a 19 éves A. Viktor és a 21 éves K. Gergő gyanúsított kihallgatásuk során elismerték a bűncselekményt.

A fiatalokkal szemben a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság, amely 2014. május 27-én lezárta az ügyet, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.