Amikor az ember 110-zel suhan az autópályán, az utolsó, amire számít, hogy a magasból rázuhan valami az autójára. Helyesbítünk: az ember egyáltalán nem számít arra, hogy az égből madárpiszoknál nagyobb agresszió érné kocsiját. 
Egy chicagói asszony azonban megtanulta, hogy az életet nem érdeklik a statisztikai valószínűségek. Heidi Conner éppen négy gyermekével együtt tartott hazafelé a sztrádán, amikor egy szarvas zuhant alá, egyenesen a szélvédőre. Az állat bezúzta az üveget, és kis híján az asszony ölében kötött ki. 
“Két centivel balra esik, és elveszítem az uralmamat az autó felett. Kettővel jobbra, és agyonütötte volna a fiamat.” – mondta később felindultan a nő, akire egy nyolcórás autóút legvégén, otthonához közel sújtott le a patás végzet. Annyi lélekjelenléte maradt még a nőnek, hogy három sávon át az út szélére kormányozza autóját, illetve ami maradt belőle.
Egy szemtanú később elmondta, hogy a nőstény állat egy közeli felüljáróról ugrott vagy esett le, egyenesen az alul elhaladó kisbuszra. 
Heidi Conner csodával határos módon megúszta zúzódásokkal az ügyet. Ez sem a szarvasról, sem az autójáról nem mondható el.