Augusztusban leplezi le az XC90 második generációját a Volvo, de a mai napon egy hosszasan elhúzódó, fokozatosan egyre többet megmutató kampány keretében kiszivárogtatták az első tudnivalókat az autóról. 

Azt már korábban is tudtuk, hogy a tizenkét évvel ezelőtt bemutatott, eredeti XC90 örökébe lépő modell már a Volvo új, átméretezhető termékarchitektúrájú (SPA) padlólemezére épül, ami nagyobb szabadságot ad a formatervezőknek és a mérnököknek egyaránt, felgyorsítja a termékfejlesztés folyamatát, ráadásul több férőhelyet is biztosít az utasok számára. 
A beltérben a Volvótól megszokott, igényes környezet fogad, ami a finom bőrök és faanyagok mellett az érintőképernyős középkonzoli vezérlőfelületre is kiterjed. Ezzel a Volvo is leszámol a gombokkal, ráadásul egy sor online szolgáltatás is elérhetővé válik a fedélzeten. 
Hogy azért a klasszikus fényűzésnek is megadja a módját, a motorindító, illetve a hangerő-szabályozó gombot a svéd Orrefors manufaktúrától származó kristályüvegből faragták ki. 
Kiemelt figyelmet szenteltek az üléseknek: alapkivitelben motorosan állítható oldaltámaszú, szélesíthető ülőfelületű foteleket építenek be előre, amelyek több irányba állítható deréktámaszt és motorosan szabályozható magasságú fejtámlákat is kínálnak. Feláras lesz a különösen ergonomikus Contour ülés, amely a Volvo szerint “a vállaktól a combokig terjedően kiváló oldaltámasztást biztosít”.
A második sori ülések hosszirányban eltolhatók, opcióként integrált ülésmagasítóval is kérhetők; leghátul 170 centiméteres testmagasságig biztosít az elsőkhöz mérhető kényelmet a plusz két ülés. Mindhárom üléssoron övelőfeszítő biztonsági övek és függönylégzsákok találhatók.
A következő hetekben a biztonsági technológiákról, az akár négyzónás, különleges légtisztítással felvértezett klímaberendezésről, valamint a hajtásláncokról is csepegtet némi információt a Volvo.
A Volvónak a jelek szerint nagyon bejön ez a fokozatos bevezetés: az XC90 formavilágát annak idején három különálló tanulmánnyal: a Concept Coupéval, a Concept XC Coupéval és a Concept Estate-tel vezette fel.